Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

      Våra hundar

          Merel, Corinne, Hilma och Amber

J, SE JCH, SE VCH, SE UCH, N UCH, FI UCH, NORD UCH, C.I.B., C.I.E,  FI V-15, HE V-15

Merel fan't Suydevelt

född 2012-04-25

 

Vår jaktprinsessa Merel har från 10 veckors ålder visat att jobba, springa och söka fågel är det bästa hon vet. Vid 13 veckor simmade hon och hämtade fågel, vid 5 månader sökte hon av fjäll och fann ripor på löpande band, vid 14 månader klarade hon eftersöksgrenarna i UKL vid första försöket med högsta poäng, inte ens 1,5 år gammal fick hon 2 x 1:a pris i UKL på fält första gångerna hon startade, kort därefter fick hon 1:a pris i ÖKL på fält på Gotland. Hösten 2014 fick hon ett 2:a pris, ÖKL, fält och ännu ett 1:a pris, ÖKL, fält. Det betydde att hon var tvungen att starta i EKL, endast 2,5 år gammal. Under hösten fick hon ett 1:a pris i EKL och ett 2:a pris i EKL, båda på Gotland, där det enbart jagas vild fågel. Snart därefter fick hon ännu ett 1:a pris i EKL och blir därmed första drent någonsin att bli svensk jaktchampion!

Med andra ord: En mer arbetsvillig och jaktduglig hund är svårt att få. Dessutom är hon en härligt social och älskvärd hund som är en fröjd på hemmaplan. Allt det vi önskar av en drent!

Liksom Ilse är Merels utställningsresultat utmärkta. Den 1 juni 2014 blev hon svensk utställningschampion, endast 2 år och 1 månad gammal. En månad senare blev hon norsk utställningschampion. Kort därefter även finsk utställningschampion. Det betyder att hon blev den första drent som kunde ansöka om och därefter titulera sig Nordisk Utställningschampion.

En officiell MH (Mentalbeskrivning hund) gjordes i maj 2014 och visade att Merel är en orädd och harmonisk hund som snabbt assimilerar sådant som hänt och går vidare till nästa uppgift. Framför allt var det tydligt att hon är en mycket arbetsinriktad hund som inte stressar upp sig i onödan. BPH med skott visade därefter samma sak.

Merel har fått en kull med tio valpar 2015, en kull om fyra 2016 och en kull om 7 valpar 2018.

 

 

J, SE JCH, C.I.B., C.I.E., NORD UCH, SE UCH, N UCH,    DK CH, SE VCH, NO VCH, DK V-18

Renslingans Corinne

född 2015-04-07

Merel fick tio fina valpar och av dessa blev det Corinne som stannade kvar hos oss. En parning som vi gjorde för att få fram den hund vi själva ville ha. Vi har inte blivit besvikna! Under den första jaktsäsongen levererade Corinne över förväntan för en så ung hund. Hon sökte klokt och systematiskt, nyttjade vinden väl och höll god och jämn fart. Fin jaktlust och massor med motivation har hon, samtidigt som hon hela tiden håller kontakt. Allt det vi vill ha av en drent!

Redan vid andra svenska jaktprovsstarten fick hon ett 1:a pris i UKL på fjäll, vilket följdes av ett 1:a pris i UKL på fält och därefter ett 1:a pris i ÖKL på fält. Några veckor senare fick hon ännu ett 1:a pris i ÖKL på fält, endast 18 månader gammal. Det betydde att hon gick upp i elitklass och på vårfjällproven i april 2017 fick hon en 6:a och en 8:a i EKL på fjäll. 2018 fick hon 2 st 1:a pris i EKL  på fjäll, varav ett med betyg 8. Om man fått fälla fågel på ett av dessa prov hade hon varit svensk jaktchampion. Så först hösten 2018 fick hon det eftertraktade första priset där fågel får fällas, och det med ännu en 8:a. Det betyder att hon blev Svensk Jakt Champion med 3 x betyg 8 på fjäll, både på höst och vår! 

Sommaren 2016 bevisade hon sin spårvillighet genom att bli svensk viltspårschampion. 2017 blev hon även norsk viltspårschampion.

Också utställningsresultaten har varit goda. Endast 2 år och 1 månad gammal blev hon svensk utställningschampion. Kort därefter blev hon även norsk utställningschampion. Och 2018 blev hon Internationell Champion, C.I.B.

BPH med skott är gjord tillsammans med flera av hennes syskon. Härligt att se att goda mentala egenskaper går igen i kullen: arbetsvilliga, orädda, hanterbara.

Corinne är en fantastisk jakt- och arbetskamrat, men framför allt är hon en underbart härlig familjemedlem som lyser upp vår vardag varje dag!

Corinne har fått tre kullar, fem valpar 2019, sju valpar 2020 och åtta valpar 2021.

 

 

J, SE JCH, SE UCH Renslingans Hilma

född 2020-11-07

Hilma är dotter till Corinne ur hennes andra kull. Hon har visat sig vara precis så duktig som jakthund som vi hoppats på, med mycket fart och fläkt, massor med arbetslust,  god viltfinnarförmåga, fina ståndanlag och utmärkt fågelhantering. Hon klarade eftersöksgrenarna dagen efter hon fyllde nio månader med högsta betyg. Endast tio månader gammal startade hon första gången på fältprov och fick ett 1:a pris med betyg 8 på fält. En månad senare startade hon på fältprov igen, 11 månader gammal, och tog två raka 1:a pris i ukl. När hon startade i ökl till hösten fick hon snabbt två 1:a pris och flyttades därmed upp i ekl. Under jaktsäsongen 2023/2024 var Hilma på sin absoluta topp vilket resulterade i pris på nästan varje jaktprov som hon startade. Två första pris i elitklass, ett med fältbetyg 8 och ett med fältbetyg 9, kvallificerade henne till svensk jaktchampion, den tredje i rakt nedstigande led - mormor, mor och dotter. En förutsättning för detta har varit alla hennes goda egenskaper, en underbar hund att jobba med, helt enkelt. Vi ser fram emot många spännande äventyr framöver tillsammans med henne!

 

Amber V.D. Westkerkseberg

född 2023-04-17

Vårt senaste tillskott till flocken heter Amber och är en långhårig vorsteh. Som 15-veckor valp kom hon till oss från Nederländerna där hon är född och tog oss alla med storm. Hon är en glad, lättlärd och följsam ung hund som älskar att leka, men också att lära sig nya saker och vara duktig på sitt jobb. Hon är vår första hund av rasen och det ska bli spännande att lära sig mer om den tillsammans med henne. Hon har redan visat exceptionella ståndanlag och viltfinnarförmåga, dessutom tror vi att hon kommer att bli mycket snygg!

 

 

Till minne