Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

Våra hundar

          Merel, Corinne, Belle, Elliot, Hilma och Björk

J, SE JCH, SE VCH, SE UCH, N UCH, FI UCH, NORD UCH, C.I.B., C.I.E,  FI V-15, HE V-15

Merel fan't Suydevelt

född 2012-04-25

 

Vår jaktprinsessa Merel har från 10 veckors ålder visat att jobba, springa och söka fågel är det bästa hon vet. Vid 13 veckor simmade hon och hämtade fågel, vid 5 månader sökte hon av fjäll och fann ripor på löpande band, vid 14 månader klarade hon eftersöksgrenarna i UKL vid första försöket med högsta poäng, inte ens 1,5 år gammal fick hon 2 x 1:a pris i UKL på fält första gångerna hon startade, kort därefter fick hon 1:a pris i ÖKL på fält på Gotland. Hösten 2014 fick hon ett 2:a pris, ÖKL, fält och ännu ett 1:a pris, ÖKL, fält. Det betydde att hon var tvungen att starta i EKL, endast 2,5 år gammal. Under hösten fick hon ett 1:a pris i EKL och ett 2:a pris i EKL, båda på Gotland, där det enbart jagas vild fågel. Snart därefter fick hon ännu ett 1:a pris i EKL och blir därmed första drent någonsin att bli svensk jaktchampion!

Med andra ord: En mer arbetsvillig och jaktduglig hund är svårt att få. Dessutom är hon en härligt social och älskvärd hund som är en fröjd på hemmaplan. Allt det vi önskar av en drent!

Liksom Ilse är Merels utställningsresultat utmärkta. Den 1 juni 2014 blev hon svensk utställningschampion, endast 2 år och 1 månad gammal. En månad senare blev hon norsk utställningschampion. Kort därefter även finsk utställningschampion. Det betyder att hon blev den första drent som kunde ansöka om och därefter titulera sig Nordisk Utställningschampion.

En officiell MH (Mentalbeskrivning hund) gjordes i maj 2014 och visade att Merel är en orädd och harmonisk hund som snabbt assimilerar sådant som hänt och går vidare till nästa uppgift. Framför allt var det tydligt att hon är en mycket arbetsinriktad hund som inte stressar upp sig i onödan. BPH med skott visade därefter samma sak.

Merel har fått en kull med tio valpar 2015, en kull om fyra 2016 och en kull om 7 valpar 2018.

 

 

J, SE JCH, C.I.B., C.I.E., NORD UCH, SE UCH, N UCH,    DK CH, SE VCH, NO VCH, DK V-18

Renslingans Corinne

född 2015-04-07

Merel fick tio fina valpar och av dessa blev det Corinne som stannade kvar hos oss. En parning som vi gjorde för att få fram den hund vi själva ville ha. Vi har inte blivit besvikna! Under den första jaktsäsongen levererade Corinne över förväntan för en så ung hund. Hon sökte klokt och systematiskt, nyttjade vinden väl och höll god och jämn fart. Fin jaktlust och massor med motivation har hon, samtidigt som hon hela tiden håller kontakt. Allt det vi vill ha av en drent!

Redan vid andra svenska jaktprovsstarten fick hon ett 1:a pris i UKL på fjäll, vilket följdes av ett 1:a pris i UKL på fält och därefter ett 1:a pris i ÖKL på fält. Några veckor senare fick hon ännu ett 1:a pris i ÖKL på fält, endast 18 månader gammal. Det betydde att hon gick upp i elitklass och på vårfjällproven i april 2017 fick hon en 6:a och en 8:a i EKL på fjäll. 2018 fick hon 2 st 1:a pris i EKL  på fjäll, varav ett med betyg 8. Om man fått fälla fågel på ett av dessa prov hade hon varit svensk jaktchampion. Så först hösten 2018 fick hon det eftertraktade första priset där fågel får fällas, och det med ännu en 8:a. Det betyder att hon blev Svensk Jakt Champion med 3 x betyg 8 på fjäll, både på höst och vår! 

Sommaren 2016 bevisade hon sin spårvillighet genom att bli svensk viltspårschampion. 2017 blev hon även norsk viltspårschampion.

Också utställningsresultaten har varit goda. Endast 2 år och 1 månad gammal blev hon svensk utställningschampion. Kort därefter blev hon även norsk utställningschampion. Och 2018 blev hon Internationell Champion, C.I.B.

BPH med skott är gjord tillsammans med flera av hennes syskon. Härligt att se att goda mentala egenskaper går igen i kullen: arbetsvilliga, orädda, hanterbara.

Corinne är en fantastisk jakt- och arbetskamrat, men framför allt är hon en underbart härlig familjemedlem som lyser upp vår vardag varje dag!

Corinne har fått två kullar, fem valpar 2019 och sju valpar 2020.

 

 

Björk

född 2021-07-06

Vårt senaste nytillskott heter Björk och är dotter till Elliot och svenskfödda Nellie som nu bor i Danmark.  Ett oskrivet blad ännu, men en oerhört trevlig och social valp som vi hoppas och tror kommer att bli lika duktig och fin som sin far.

J, C.I.B., SE UCH, N UCH, SE VCH, SE JV-17

Belle v.'t Wilhoeckske

född 2017-02-25

Importtiken Belle är noga utvald från fina gamla linjer i Nederländerna som har allt det som vi vill ha av en drent: utmärkt jakthund, familje- och gårdshund, vilja att vara till lags, god hälsa och en lättsam, stabil mentalitet. Hon är av samma typ som våra övriga hundar, men så obesläktad med dem som det går att vara i denna ras. Vid 11 veckors ålder hämtade vi henne i Nederländerna och stannade därefter där tills hon blev 15 veckor gammal och stor nog att resa över gränserna. Belle är en fantastisk stabil och trevlig hund och mycket lovande på alla vis, vilket utförd BPH bekräftade när den gjordes i juli 2018.

På jaktprovsdebuten på fjäll hösten 2018 fick hon först en 6:a (2 pris) pga. att fåglarna var lätta och hon inte hann visa resning, därefter ett fint 1 pris med betyg 8 i ukl. I alla moment har hon visat utmärkt fart, vidd, intensitet och stadga. Hösten 2019 fick hon ett 1:a pris i öppen klass på fjäll och snart därefter ännu ett 1:a pris i ökl på fält. 2020 startade hon i elit klass, men på grund av en skada under jakten hann hon endast starta några gånger och fick då ett fint 1:a pris på fält.

Hon är en säker fågelfinnare med fina ståndanlag och ett stort energiskt sök. En härlig jaktkamrat, helt enkel, som håller god kontakt och levererar gång på gång. 

 

 

J, SE JCH, NORDIC CH, SE UCH, DK CH, SE VCH, SE JV-19, HE V-19, FI V-19, NORD V-19 

Renslingans Elliot

född 2018-05-03

I Merels sista kull fanns en liten kille som vann vårt hjärta. Vi hade inga planer på att behålla en hane, ändå blev det så - för Elliot hade kommit in i våra liv.  

Vid 6 månaders ålder började vi att träna honom med inriktning på fjälljakt och det gav utdelning nästa säsong. Han har visat sig vara en klok jakthund med stor jaktlust, viltfinnarförmåga, fina ståndanlag och bra respekt för fågel. Av den anledningen kunde vi också börja fälla fågel för honom relativt tidigt. Tyvärr skadade han tassen mitt under provsäsongen, vilket ledde till att han blev jaktmeriterad först sent på hösten, och då mirakulöst nog på fält, som han knappt varit på. Dessutom blev han vid samma tillfälle Drentklubbens Klubbmästare 2019!

Utöver det blev han under sommaren snabbt viltspårschampion, varav ett pris med hp.

Under 2020 mognade Elliot till en klok och målmedveten jakthund som levererar gång på gång. En fågelfinnare som vet att hantera fågelsituationerna rätt. Vilket han visade under hösten då han flera gånger gick till pris på fältprov i öppen klass. Våren 2021 föll allt på plats och han fick snabbt två 1:a pris i ÖKL på vinterfjäll. Han är nu i elitklass.

På utställningar har han haft mycket framgång, vid 15 månaders ålder blev han t.ex. BIG-4. Allteftersom han mognar tror vi att han kommer att bli en riktig storvinnare i ringen. Dessutom trivs han med att visa upp sig.

Vid 2 års ålder var alla hans hälsoundersökningar gjorda med goda resultat, samt att han har alla de meriter som krävs för att användas i avel. Han står nu, som enda svensk hund, med på den nederländska klubbens hanhundslista.

Framför allt är Elliot en vänlig, tillgiven och okomplicerad familjemedlem som vi tror mycket på. För jakten, utställning och avel.

 

J. Renslingans Hilma

född 2020-11-07

Hilma är dotter till Corinne ur hennes andra kull. Hon har visat sig vara precis så duktig som jakthund som vi hoppats på, med mycket fart och fläkt, massor med arbetslust,  god viltfinnarförmåga, fina ståndanlag och utmärkt fågelhantering. Hon klarade eftersöksgrenarna dagen efter hon fyllde nio månader med högsta betyg. Endast tio månader gammal startade hon första gången på fältprov och fick ett 1:a pris med betyg 8 på fält. En månad senare startade hon på fältprov igen, 11 månader gammal, och tog två raka 1:a pris i ukl. En förutsättning för detta har varit hennes följsamhet och vilja att samarbeta. En underbar hund att jobba med, helt enkelt. Vi ser fram emot alla äventyr som väntar tillsammans med henne!

 

 

Till minne