Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Stockholms Hundmässa

2011-12-12

Eftersom vi ändå skulle till Stockholm för att träffa barn och vänner (och julhandla) passade vi på att delta vid årets hundmässa. Annars hade vi bestämt oss för att inte ställa ut Ilse igen förrän hon blivit jaktmeriterad, men det här var ett tillfälle vi inte ville missa, särskilt som där var så många andra fina drentar.

Ilse stod och sprang och gjorde snällt allt det som hon skulle efter en lång dag av väntan. Totalt deltog 8212 hundar under två dagar och vi var nästan sist på söndagen.

Ilse fick excellent, första pris i ÖKK och ett fint omdöme från domaren Eeva Anttinen, Finland. BIR och BIM och titeln Nordisk Vinnare-11 gick till Eivor Iversens hundar Rinus och Doortje fan't Suydevelt.

Med på mässan var fyra hundar från Jaap Hoeksemas kennel fan't Suydevelt: Eivors två, Ilse och sedan Arvid fan't Suydevelt (juniorklass) från Finland. En uppfödargrupp visades därför åt Jaap och den blev bästa uppfödargrupp med hederspris. Bedömningen löd: "En vacker grupp där hanar är hanar och tikar är tikar. Typiska för rasen. Bra benstomme och utmärkt päls."

Ett trevligt och bra avslut på denna omgång av utställningar. Nu blir det som sagt inga fler tills efter det att Ilse blivit jaktmeriterad. Vi längtar redan tillbaka till träningen!

Antal kommentarer: 1

2011-12-14 22:19:54 - Evis P, evis.persson@live.se

Grattis till ett bra utställningsresultat! Det ska bli spännande att följa vägen mot jaktmeritering, lycka till! Hoppas ni blir med valpar också.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)