Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Valparna har flyttat!

2017-01-03

Det har varit en ynnest att även under 2016 få vara med om den fantastiska resa som en valpkull innebär. Från val av avelsdjur till parning till dräktighet, födsel och det första mötet med dessa nya små liv, för att sedan se dem växa, utvecklas, upptäcka sig själva, varandra och sin omvärld, vara med och ge dem de erfarenheter de behöver, hjälpa dem bygga förtroende, erbjuda mänsklig närhet och kontakt. Det är ett lika stort under varje gång. Och så till slut blir det dags för dem att komma till sina nya hem, efterlängtade och välkomna. I mellandagarna flyttade alla D-kullvalparna och här hos oss i stugan blev det, lagom till nyår, märkligt tyst.

Först iväg for Donna och Dexter, som båda flyttar till Kiruna. Donna till Per-Erik och Jeanette, som redan har två äldre drentar.

Dexter till Stig och Agneta, som tidigare haft breton och pointer. Både Donna och Dexter ska de tränas till att bli Norrbottens ripornas skräck.

Två dagar senare blev det dags för Denzell att flytta, även han långt upp till norr. Husse Johan och matte Lena bor i Rosvik, norr om Piteå, och där får han bli lillbrorsa till jaktcockern Kvick. Träning och jakt kommer att stå på schemat, och kanske en och annan utställning.

Sist men inte minst blev Dinie hämtad av Åsa och Johan, som ju redan har halvsystern Cleo och gammeldrenten Lovis. Till Karlskoga bar det av med lillprinsessan och vi spår att hon kommer att bli samma framgångssaga som sin syster i familjen Lidgrens vård.

Vi hade inte kunnat få bättre hem till Donna, Dexter, Denzell och Dinie, en underbar kvartett. Det ska bli spännande att följa dem under lång tid framöver!

Antal kommentarer: 1

2017-01-04 20:52:34 - Jeanette

Vi är så enormt tacksam för att vi har fått köpa våran Donna(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)