Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Jakt, prov och träning

2018-09-28

 

En dryg månad av jakt, träning och prov i fjällen är över för denna gång. Mycket har hänt och det skulle kunna sägas hur mycket som helst. Här följer en kort sammanfattning.

Belle har bekräftat att hon är en fantastiskt duktig och läraktig jakthund. Redan från början levererar hon på alla tänkbara sätt, söker fint, hittar fågel och sköter dem perfekt. Hon har nu två pris på fjällprov, varav ett med betyg 8. Det har också fällts fågel för henne. På bilden syns hon med sin första. Nu hoppas vi att det fortsätter på samma sätt!

Corinne är nu Svensk Jaktchampion, SE JCH, och det med 3 x betyg 8 i ekl på fjäll! 

Både Corinne och Belle fick 1:a pris på samma prov.

Elliot har vuxit till sig rejält och fått göra sina första korta turer på fjäll. Nu hoppas vi på en lång höst utan för mycket snö så att han hinner komma ut på allvar när han blivit ännu lite större.

Det är i alla fall fin fart och mycket vilja i pojken. Ska bli spännande att se varthän det bär!

Vi har också haft fjällträning här hos oss i drentklubbens regi. Där deltog flera Renslinganhundar och en hel del andra drentar, plus flera andra raser. Träningsdagarna avslutades med drentklubbens första fjällprov.

Till sist har vi haft besök av vänner från Nederländerna och Sverige som var här på ripjakt.

Framförallt har det varit en underbar månad av att vara ute i naturen och jobba med hund. Vila för själen och styrka för kropp. En tid att göra det som både vi och de fyrbenta tycker om allra mest. Nu följer en månad av Stockholmsvistelse, samt en tur till Gotland för prov.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)