Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Renslinganträning på Gotland!

2016-03-28

En trevlig och mycket givande träningslånghelg på Gotland blev det för många renslingandrentar nu i påsk. Vi var hela tio drentar som tränade tillsammans under ledning av duktiga Sigrid Agenäs och Johan "Joe" Olofsson, de flesta från Renslingan eller med nära anknytning.

Särskilt roligt var det att Yolanda från Nederländerna reste hela vägen för att delta med Timco, pappa till Merels C-kull, och med sin unghund Jelle. Timco och Merel fick många fina släpp tillsammans som de erfarna hundar de båda är. Tyvärr kunde inte matte fotografera dem samtidigt, utan det blev en bild på dem sida vid sida i vårblommorna när de var lite småtrötta båda två.

Fyra av deras valpar var med på träningen. Här först fina Conrad tillsammans med husse Niklas.

Conrad är en vacker ung hanhund som visat sig vara en riktig fågelfinnare med myckt spring i benen.

Även Cleo var på plats med husse Johan och familj och visade än en gång vilken stjärna i blivande hon är.

Sin mor upp i dagen tycker vi. Denna bild säger väl allt?

Från B-kullen var Renslingans Bess, "Tuva", med  tillsammans med matte Cajsa. Även Tuva  är en fågelfinnare med mycket lust och energi.

Syns väl på denna bild?

Renslingans förstfödde, Arko, var också på plats och visade upp ett energiskt sök i god kontakt med husse Krister. Plus att han fick i uppgift att lära unghundarna att inte leka när de arbetade. VIlket han gjorde så bra och sansat att kursledarna övervägde att hyra in honom till andra kurser enbart för den uppgiften.

Lillpojken Chester i samma familj, även han från C-kullen, fick vi tyvärr inget fotografi på under sök, men han stod för den kanske mest helgjutna fågeltagningen av unghundarna. Ett stramt stånd, en fin resning och upp for två rapphöns. Lite spring i några meter, men sedan direkt tillbaka till matte. Och det vid en ålder av bara elva månader!

Och sedan var så klart vår egen Corinne med, även hon dotter till Merel och Timco. Fin fart, bra vidd, mycket lust. Vi ser med spänning fram emot att följa hur alla dessa unga hundar kommer att utvecklas!

Ett fint gäng, duktiga hundar och förare, inspirerande instruktörer, besök från hanhundsägaren från Nederländerna, vild fågel, fina marker, soligt påskväder (åtminstone en dag) och rent allmänt en mycket god stämning. Kan inte bli bättre!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)