Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Rapport från Holland

2012-02-15

För att inte missa de kritiska dagarna var vi ute i mycket god tid när vi åkte ner till Nederländerna och det har blivit en hel del väntan, men nu säger senaste progesterontestet att det blir parning inom de närmsta dagarna. Under tiden har vi sysselsatt oss med mängder av trevliga saker här i kanalernas och skridskoåkarnas land.

Som alla vet svepte en rejäl köldvåg över hela Europa, så även här. Kanaler och havsband frös och mängder av holländare snörde på sig skridskorna och gav sig ut på isarna så ofta och så mycket som de kunde. I förra veckan höll hela landet andan inför möjligheten att isarna skulle godkännas så att Elfstedentocht, en 200 km lång skridskotävling genom hela Friesland, kunde hållas på lördagen. Isen var tvungen att nå en tjocklek av 15 cm, men blev tyvärr bara 13, så dagen innan ställdes hela tillställningen in. Sist Elfstedentocht hölls var 1997! Vi blev kvar i Amsterdam över helgen, där det trots detta var något av en folkfest på kanalerna, allt för att kunna njuta av vintern innan värmen kom på måndagen.

Hos Jaap Hoeksema fick vi träffa Bart som genast vann vårt hjärta. Inte bara är han snygg, han är fantastiskt glad och vänlig också. Det är klart att vi har fått det berättat för oss, men det är härligt att få det bekräftat i ett riktigt möte. En otroligt charmig och trevlig hund, precis som Ilse.

Vi har även besökt Roelof Alting med fru Else. Roelof är träningsansvarig i den holländska rasklubbens jaktkommission och var vänlig nog att ägna en kväll åt att gå igenom och förklara de holländska KNJV-proven (apporterings- och lydnasprov) för oss. Trots att vi inte har möjlighet att träna tillsammans med rasklubben planerar vi att delta vid proven i början av augusti, och får väl göra så gott vi kan och se det lite som en övning första gången. Provet består av tio delmoment, varav många är ganska avancerade. Det blir säkert spännande och vi ser fram emot att träffa Roelof igen.

Uppdatering om parningen följer snart. 

Antal kommentarer: 1

2012-02-16 01:26:05 - Lisa Manfredsson, lisa@tallmora.se, www.tallmora.se

Kul att läsa lite om er resa. Bra att vara ute i god tid när det gäller "rätt" dagar för parning, även om det blir väntan.
Nog är det synd om holländarna som verkligen sett fram emot att kunna genomföra tävlingen på skridskor. Det blir en mycket längre väntan för dom till nästa gång. Lycka till
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)