Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Storslam för drentarna i Österåker.

2014-07-16

I söndags blev det storslam (i alla fall nästan) för drentarna på weimaranerklubbens eftersöksprov i Österåker. Ilse går numera under namnet Esther (Williams) och klarade ett svårt elitvatten fullt med näckrosor, vass och annan vegitation med bravur, dvs 10 poäng av 10 möjliga. Spåret var som vanligt en klockren 10:a.

Merel gick innan kommando (ivrig som alltid) och fick en 9:a på öppenklass vattnet och som vanligt en 10:a på spåret. Därefter startade vi även i elitklass, men Merel, som alltid klarar sina spår galant, hade oturen att ha vildsvin i spåret. Resultat: Ett par varnande skall, därefter raka vägen tillbaka till matte utan kanin, för att sedan vägra att gå ut. Spårdragaren kunde senare bekräfta vildsvinet. En mycket sund reaktion tycker matte, som gav Merel högsta betyg i hur en fågelhund bör reagera i en sådan situation. Därefter gjorde vi elitvattnet för träningens skull och fick en fin 9:a.

Mest glädjande av allt var dock att debutanterna Bowie och Tom gjorde en sådan dundersucce. Bara dryga året gammal fick Bowie en klockren 10:a på vattnet och en lika självklar 10:a på spåret i unghundsklass. Dessutom blev de BÄSTA EKIPAGE! Vilken början! Jättegrattis Tom och Bowie från stolta uppfödare!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)