Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Fjällträning

2012-10-02

Hösten är här, riptillgången är dålig och i stort sett all statlig mark omkring oss är avlyst för jakt. Det hindrar dock inte att man går ut och tränar på hundträningsmarkerna allt vad man kan. Ilse har nyss slutat löpa och vi behöver få hormonerna i schack. 

Konditionen är det inget fel på. Idag sprang Ilse genom tuff terräng i 3 x 1 timme med en kort liten paus mellan varje släpp utan att bli märkbart trött. Hon älskar att vara i markerna, och  även om hon har varit lite hormonstint loj på sistone piggnar hon genast  till när vi kommer ut.

Trots den dåliga tillgången på ripa hittade Ilse tre ensamma fåglar som vi kunde öva på. Igår var Merel med ute en stund. Först jagade hon efter Ilse och trodde att allt spring var en rolig lek, sedan lyckades hon själv hitta en ripa som hon stötte upp - då föll poletten ned och hon förstod precis vad det handlade om. Fascinerande att se.

Ilse är en fjällhund, hon kan markerna och det är den miljö hon känner till. Ändå jobbar vi på med fältträningen och har flera fältprov inbokade framöver. Ambitionen är att hon ska fungera lika bra på ett vidtsräckt fält i Skåne eller på Gotland som här uppe i vår fantastiska  och varierade  fjällterräng.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)