Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Vårfältprov i Nederländerna

2016-04-11

För att starta våra unga ännu inte ett år fyllda drentar på vårfältprov reste vi, tillsammans med  familjen Lidgren som äger Cleo, till södra Nederländerna, närmare bestämt provinsen Zeeland. 

Det betydde att fem drentar som vanligtvis vistas på mer nordliga breddgrader plötsligt befann sig tillsammans i rasens hemland.

Corinne och Cleo fick några dagar att vänja sig vid nya lukter och underlag. När det väl var dags att visa upp sig på fältprov jagade båda på med imponerande vidd och fart. Här syns Cleo tillsammans med husse Johan.

Cleo var som vanligt en virvlade stjärna.

Särskilt roligt var det att gå prov för en sådan erfaren och på rasen kunnig domare som Josje Kugel. Det blev många tips och tänkvärda kommentarer.

Corinne sprang också på bra och var trots mycket småfåglar, duvor, änder, gäss och harar väldigt lyhörd.

I brist på annat blev det ett och annat glädjeskutt, kanske efter en fjäril eller något?

Tyvärr var det för dagen väldigt ont om fågel (dvs. rapphöns och fasan), och trots att både Corinne och Cleo jagade på bra fick de aldrig någon fågelsituation. Synd när man har så duktiga hundar, tyckte vi - endast en hund av 24 startande gick denna dag till pris - men samtidigt en väldigt bra erfarenhet.

Inte bara för våra unga hundar, som i och med fältprovet i St. Annaland i Zeeland gjorde sin fältprovspremiär, men även för oss hussar och mattar, som fick ett tillfälle att träffa många trevliga nederländska drentägare och se deras hundar arbeta på fält. Absolut något som vi kommer att göra igen!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)