Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Stor drentträff i Sälen

2014-07-30

Årets drentträff var mycket lyckad och givande, dessutom den mest välbesökta någonsin, med deltagare från tre länder: Sverige, Norge och Ryssland. Det blev massor med träning, goda middagar, föreläsningar, möten, BPH-test, viltspårsprov, eftersöksprov, KM i vardagslydnad och en inofficiell utställning. Här ovan syns bara några av dem som var med under veckan, när en del av oss var ute och fjällvandrade.

Extra roligt var det att träffa några av valparna som nu hunnit bli riktigt stora. Här Alexander från Sankt Petersburg med sin Brenda under viltspårsträningen.

Och Lotta med guldklimpen Viggo under KM i vardagslydnad.

Tom med duktige Bowie vid vattenapporteringsträningen.

Och storebrorsan Arko - som redan hunnit bli två år - på BPH-testet framför skrammeltunnan.

Mamma Ilse, som redan klarat eftersöksgrenarna i elitklass med full pott, fick ändå vara med och träna både spår och vatten ...

Hon tycker ju att det är så skoj!

Här ska Merel göra en elitvattenapport. Matte signalerar att hon är redo till kastaren på andra sidan sjön.

I elitklass ska fågeln kastas minst 40-60 meter bort, helst i bevuxet vatten, dvs. vass. Här ligger fågeln i vassen på andra sidan sjön och Merel är pricken i mitten på väg bort.

Nu har hon hittat anden och är på väg tillbaka ...

 ... och kommer upp på land för att avlämna till matte som säger duktig Merel, braaa!

 Träning ger färdighet, på lördagens eftersöksprov - drentklubbens första ordinarie -  fick Merel raka 10:or i både öppen klass och elit, och blev därmed Bästa Drent. Nina och Wesley till höger blev Bästa Ekipage. Och La Roux blev Bästa Staby. Även Ilse startade på provet, bara för träningens skull eftersom hon redan var klar, och fick än en gång 10 på spår och 10 på vatten i elit. Vilken dag, snacka om att matte var glad!

Veckan avslutades med inofficiell utställning för domare Bo Wallin och det var hela elva drentar som visades upp. Detta att jämföras med att det är tolv anmälda till världsutställningen i Helsingfors! Här springer Ilse och norske Wesley tillsammans i finalen om BIR och BIM.

 Snygge Wesley tog hem BIR-rosetten och det tycker vi att han var värd. Ilse och matte fick med sig en grön-vit BIM-rosett hem, plus ett fint diplom med domarens alla positiva ord. En kanonavslutning på en härlig vecka, tycker vi! Och tack alla trevliga drentmänniskor för att ni var med och gjorde årets drentträff, med alla de aktiviteter och möten som anordnades, till den dundersuccé den faktiskt var!

Antal kommentarer: 1

2014-09-02 11:54:28 - Nina, nina-g-h@online.no

Sälen treffet var kanon bra - vi storkoste oss med alle fremmøtte deltagere og deres hunder. Takk for at vi ble vel tatt imot. Gøy å se så fine bilder på nettsiden din :P
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)