Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Stockholms Hundmässa

2017-12-20

Vi hade en trevlig och framgångsrik helg på Stockholms Hundmässa i år. Tre juniorer från vår kennel ställdes ut på lördagen, vår importerade Belle v.'t Wilhoeckske, Renslingans Denzell och Renslingans Donna. Här ovan syns Belle och Donna springa i ringen. Båda fick fin kritik med excellent med ck. Därefter var domaren tvungen att välja en av dem som bästa juniortik, och denna gång blev det Belle, som därmed blev svensk juniorvinnare-17.

Det var trevligt att träffa Donna med matte och husse igen och att se hur fint hon har utvecklats. Hon är en välbyggd ung dam som skötte sig utmärkt både i och utanför ringen under dagen.

Lika trevligt var det så klart att träffa Denzell med matte och husse, som också hade rest långväga norrifrån. Denzell tog dessutom hem jackpot när han först blev juniorvinnare och därefter svensk vinnare-17 i konkurrens med en championhane. Han har inte bara jaktlust som heter duga, han är också en vacker och typriktig drent!

Under hela helgen hade drentklubben också en rasmonter på mässan där man informerade om rasen. Där fick Belle, Merel och Corinne turas om att hjälpa till.

Merels döttrar Dinie och Cleo bjöd också besökarna på klappar och gos, medan husse Johan och matte Åsa berättade om rasen och svarade på frågor.

Tack vare deras engagemang med att sätta upp och sköta montern blev det en stor succé. Många intresserade stannade för att titta på hundarna och prata, och intrycket efter denna helg är att det tycks finnas ett stadigt ökande intresse för vår ras.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)