Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Senaste nytt

2014-10-12

Det har hänt så mycket på sistone att bloggandet inte riktigt hunnits med. Vi slår därför ihop de senaste händelserna till ett sammanfattande inlägg för att komma ikapp.

Ilse gjorde fint ifrån sig på fältprovet i St. Annaland i Zeeland, NL.

Både i gödselgrödorna och i de höga sockerbetorna arbetade hon på bra. Efter en kvart visade hon var fåglarna var - i buskkanten invid åkern - skickades på och stod snart stramt. Därefter visade hon upp ett exemplariskt fågelarbete som resulterade i att säkert tio fasaner restes och ett antal till sprang iväg på marken runtomkring. Ilse förblev helt lugn.

På nederländska fältprov sker kastapporten i direkt anslutning till fågelarbetet. Här syns matte ge kommando till en ganska upphetsad Ilse innan den kalla fasanen kastas iväg. Till höger domare Henk Companjen.

Ilse skötte apporten fint, men - ve och fasa - det visade sig att hon huggit fågeln för hårt när hon tog den, något som aldrig tidigare skett (åtminstone inte sedan hon blivit en mogen hund och aldrig i provsammanhang). Hon sköter alltid sina apporter utan anmärkning - dock inte denna gång. Det blev ett hål i bröstet, vilket innebar att hon blev utan pris. Men, men ... vi deltog på de nederländska proven för att lära oss mer om hur de går till, samt visa att vi har duktiga jakthundar - och det har vi gjort. Det man heller inte ser på bilderna är att det stod en rad människor med sina hundar och tittade på. Kanske blev konkurrensen från de andra hundarna för mycket för Ilse. Det är det som är så spännande med hundar - även med en elithund händer det saker - och man lär sig ständigt något nytt!

Dagen efter var det stor utställning i Zwolle och där var det Merels tur att visa upp sig. Redan på utställningen i Maastricht fick hon fina omdömen, excellent och 1:a i CHKL bland 21 drentar. I Zwolle gick det ännu lite bättre med Excellent, 1:a i CHKL, och 2:a bästa tik med R-CERT och R-CACIB, detta utav 31 drentar! Tyvärr hade vi glömt kameran den dagen, så allt som finns att visa är en dålig mobilbild. Även vad gäller utställningarna har vi uppnått vårt mål - att visa att Merel får excellent och mycket bra resultat av nederländska domare på rasens hemmaplan!

Dagen efter bar det hemåt mot Sverige igen. Dock med stopp på vägen i Värmlands Nysäter hos Pernilla och Rolf. Där blev det särskilt fältprov i två dagar och Merels tur att visa vad hon kan. Det blev 2:a pris, ÖKL,  på måndagen och ett 1:a pris, ÖKL, på tisdagen. Det innebär att hon nu flyttas upp i elitklass endast 2,5 år gammal! Spännande tycker vi. Snart bär det av mot proven på Gotland, där det kommer att startas hela 5 drentar utav 12 per dag. Fortsättning om detta följer. Bilden ovan är tagen med Rolf Rybergs kamera.

Antal kommentarer: 1

2014-11-13 12:53:54 - Nina, nina-g-h@online.no

For noen flotte prestasjoner fra både Nederland og Sverige på både prov og utstilling (star)
Ilse og Merel har aktive og spennende dager :)
Dere er en kilde til inspirasjon (flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)