Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Corinne simmar

2015-10-26

Corinne är som sagt en hejare redan på att apportera i stort sett allt. Ibland går det lite för fort, men det finns en ungdomlig lust och en vilja som är svår att slå. När vi skulle träna vattenapportering nu i veckan började vi med att apportera anden på land.

Det var som väntat inget problem. Hon hämtar bra, har ett fast grepp och släpper inte förrän hon får kommando att göra det.

Att simma, dvs. att släppa fast mark, har däremot inte varit helt självklart. Vatten har hon inga som helst problem med, och visst har hon simmat förut, men att på kommando apportera en and på djupt vatten en bit ut var lite av en chanstagning. Som ni ser gick det fint!

Hon hittade anden, greppade fint och tog med den in.

Det är bra att passa på att träna vatten när det fortfarande är någorlunda varmt och hunden är ung. Snart kommer vintern, och den kan som bekant bli lång. Till våren är plötsligt unghunden över ett år gammal och allt vad man gjorde under sommaren och hösten innan när den var valp kan i värsta fall vara glömt. Vi hoppas att vi lyckats ge Corinne en god grund och att hon hinner simma några gånger till  och ha roligt i vatten innan snön kommer!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)