Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Sommarvärmen är här!

2016-05-08

När vi kom ner till Stockholm slog sommarvärmen till. Det blev en härlig helg full av träning tillsammans med hundarna. Solen sken och vattnet var - om inte varmt så åtminstone svalkande. Corinne, som inte har så mycket simerfarenhet, tycker tack och lov att vatten är kul.

Och tycker man att det är kul går det mesta som en dans. Igångarna är än så länge minst sagt lekfullt hoppiga, men bättre det än att det är svårt att gå i. Simma gör hon gärna och snabbt ska det gå.

Särskilt kul är det om det är en fågel man ska bringa in (men dummies går bra det med!).

Mest behöver vi träna på att vara lugn i kast och vänta på kommando att gå i, samt att hålla fast apporten och inte skaka sig förrän fågeln (eller dummien) är avlämnad i hand.

Att kräva att hunden sitter ner innan avlämning är inte "trix och uppvisning" utan ett sätt att säkerställa att man får apporten i hand.

Något som de äldre hundarna har fått inpräntat i sig under många år. Självklart fick både Ilse och Merel vara med och träna i vattnet de med.

För dem var det inte frågan om enbart kast från strand. Hundra meter över en vik fick det bli, och sedan tillbaka med apporten. Det är både bra motion och hjärngymnastik. Avgörande är att hunden använder sig av vinden för att till slut hitta fågeln som kan ha flutit undan ganska långt från den plats där den först landade. Det är viktigt att ge de äldre hundarna lite utmaningar, att repetera samma saker gör dem lätt uttråkade.

Till slut blev det ett femhundra meter långt viltspår för Corinne, som hon klarade galant. Nu är det anlagsprov nästa för henne, ingen mer viltspårsträning innan dess. Fortsättning följer. Vi håller tummarna för mer fint väder. Det kommer att bli en spännande vår!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)