Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Släpspår med hare


2011-11-10

I Holland händer det att man jagar hare med Drentsche Patrijshond. Det gör inte vi, bara fågel ska det vara. Däremot tränar vi gärna släpspår när husse skjutit en hare på egen hand, vilket han till Ilses stora lycka gjorde igår. Den var stor och vit och vinterfin, vilket gjorde den lätt att se nu när all snö har töat bort

För släpspåret drar vi haren drygt hundra meter genom skogen, hämtar sedan Ilse och släpper henne med kommandot "spår apport" vid spårets början. Det här var andra gången hon fick apportera hare denna höst och till mattes stora förtjusning gick det som en dans. Hon försvann in i skogen och dök strax upp med haren i munnen.

Snart framme hos matte.

Sedan sitter man ned och väntar på kommandot "loss".

Då får matte haren.

Tack!

Antal kommentarer: 2

2011-11-13 13:40:52 - Lotta, 052074522@telia.com

Hej
Har precis hittat er jättefina hemsida!! Vilka fina bilder och vad roligt att ni förklarar vad ni gör! Toppen, jag och min drent kommer att följa er med intresse.
Nu skall vi ut och leta fågel...
MVH Lotta & Levis:)

2011-11-13 19:36:57 - Elisabeth

Lotta & Levis,
Jättekul att ni hittade hit! Vi kommer att fortsätta att visa vad vi håller på med. I framtiden hoppas vi kunna ordna träningssammankomster för drentar och deras ägare. När vi kommit så långt kanske vi ses!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)