Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Träning och fältprov på Gotland

2013-11-15

Tre drentar med förare sammanstrålade från norra/mellersta Sverige, Skåne och Nederländerna för att träna och gå prov tillsammans på Gotland. På utmärkta marker med vild fågel och under god vägledning fick både vi och hundarna mer kunskap och erfarenhet. Tur med vädret hade vi dessutom! Ovädersmolnen fanns hela tiden i bakgrunden, men höll sig borta, åtminstone så länge det var ljust.

Här syns Niklas från Ystad  och Peter från Nederländerna i släpp på en stubbåker under lördagens provdag. Domare Lasse Karlsson, tillika skytt, längst till höger.

Peters duktiga hund Aram var en fröjd för alla att se. På provdagen var det mycket action från tidigt på morgonen, massor med fågel, både fasan och rapphöns, och Aram hade flera fina fågeltagningar. Här står han och domaren/skytten är på väg fram.

Även Merel gjorde väl ifrån sig. Hon har en fantastisk jaktlust och massor med fart och vidd. 

Fågel hittar hon också. Under dagen hade hon hela fyra fågeltagningar som hon skötte väl.

Här syns de stolta pristagarna. Merel, endast 18 månader, fick ett 1:a pris i öppen klass. Aram, som gått lika bra eller bättre, hade tyvärr ett par stötar utöver tre perfekta fågeltagningar, och ramlade därför ned till ett starkt andra pris i samma klass. Så är det på prov, mycket träning och skicklighet, men också en hel del tur och omständigheter. Klart var dock att drentarna utmärkte sig alldeles särskilt och att alla som var med njöt av att se dem arbeta. Har det någonsin varit så tidigare i Sverige, att drentarna dominerat på ett prov?

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)