Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Ilse, Ilse

2012-10-07

Vår duktiga Ilse är en fantastisk jakthund, det bekräftades på jaktprovet i Värmlands Nysäter nu i helgen. Hon var domarens älskling och fick bara lovord från alla som såg henne arbeta, solen sken, sjön glittrade, vinden fläktade lagom mycket, alla inblandade var otroligt trevliga, ja hela jaktprovet var en ren njutning. Bara att se Ilse jobba, lika bra över ett öppet fält som genom tätbevuxen terräng, metodisk och noga, med god kontakt och överseende med matte som var lite nervös. Hon gick mot en klockren etta i ÖKL - enligt domaren med höga poäng - och sedan hände det som inte får ske ... Ett perfekt och stramt stånd, en fasan som löpte, en anpassad avance innan hon nypte fast fasanen och fick den att trycka, ännu en avance och sedan ... en helt oacceptabel eftergång.

Det blev tack och hej för denna gång. Hon brukar inte göra så, men det blev ändå så just när det var som viktigast. Så kan det vara på jaktprov. Det är ett ögonblicks verk och det som inte brukar ske har en tendens att göra det just då. Kanske har hundarna en förmåga att läsa av när det går bra att göra fel, kanske är det bara en tillfällighet. En sak är säkert, det är lite speciellla omständigheter kring just jaktprov och det gäller att förbereda sig och hunden specifikt för det. Alltså kommer vi att jobba hårt med stoppet vid ALLA tillfällen till nästa prov senare i oktober. Det är klart att det var hårt när det gick så bra, men vi tar ny friska tag och ser fram emot nästa utmaning.

Antal kommentarer: 1

2012-10-08 21:36:06 - Evis P

Oj, oj, oj så spännande det måste ha varit åt Ilse! Synd på en annars lyckad dag men då vet ni ju hennes kapacitet så det är bara att starta igen. Jaktprov ÄR en svår gren att tävla i men ack så rolig ändå!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)