Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Vårvinter i Funäsdalen!

2017-02-15

Efter det att valparna flyttat blev det av naturliga skäl lite av ett uppehåll i vår information här på hemsidan. Det betyder inte att varken vi eller hundarna har legat på latsidan - tvärt om - det har varit full rulle nästan hela tiden.

Vi har varit lyckligt lottade i år att snötäcket både varit tjockt och burit ganska bra. Därför har det blivit en hel del tidig träning på vinterfjället och tillgången på ripa har varit bra.

Tyvärr har det också inneburit att skaren varit hård och vass, vilket gav en del såriga tassar och ben till en början med.

Lätt avhjälpt med tossor på fötterna.

Framför allt är det Merel som behöver komma igång efter valpperioden. Hon är på god väg nu att vara i sin forna toppkondition!

Även Corinne är inne i en intensiv tränigsperiod. Framför oss har vi både vårfältprov i Nederländerna och vårfjällprov här hemma i Sverige.

Vad bättre då än att träna kondition i skidspåret?  Tio till tjugo kilometer i full fart är inga problem. Och de verkligen älskar det!

Sedan är det härligt att slappa i solen på ett renskinn på altanen tillsammans med resten av flocken. Underbart med vårvinterväder för både hundar och oss!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)