Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Ytterligare sju Renslinganhundar mentalbeskrivna

2016-07-24

Det har varit en hel vecka av drentträff i Sälen, med massor av aktiviteter, utställning och prov. Vi kommer att ha flera inlägg om det, men börjar med något som ligger oss extra varmt om hjärtat. BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund) anordnades i början av veckan och hela sju till Renslinganhundar blev beskrivna, sex ur C-kullen och ännu en ur B-kullen. Här ovan syns Corinne.

C-kull valparna visade stora likheter i de olika momenten, även om det så klart fanns gradskillnader och variationer. Conrad var en modig och stadig ung hane som testledaren bedömde hade kommit ganska långt i sin mognad.

Cleo hade som vanligt mycket spring i benen och ville gärna även apportera in konerna på banan.

Ett av momenten är att testa hur känslig hunden är för ovanliga och rörliga underlag. Inga problem tyckte Chester.

I ett annat moment flyger en gubbe i t-shirt plötsligt upp. Chandra var nog den av alla som tog det med störst ro.

Hundarna testas också på hur de reagerar inför att en konstig främmande person i slokhatt dyker upp. Till skillnad från de andra stod Celeste helt stilla och tyst och väntade. När personen väl kommit nära gick hon glatt fram och hälsade.

Med på detta BPH var även Viggo (Renslingans Barry) som hunnit fylla 3 år. Mycket intressant för oss som uppfödare att se likheter med hans kullsyskon och skillnader (och likheter) med vår nästa kull. Fantastiskt att så många valpköpare kunde vara med även denna gång. Alltid roligt att som hundägare se hur den egna hunden reagerar, men också ett ypperligt verktyg för att bibehålla och bevara rasens trevliga mentalitet!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)