Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Äntligen hundsläpp!

2016-08-17

Åh, vad vi har längtat, både två- och fyrbenta. Nu var det äntligen dags för släpp och träning till fjälls. Corinne var laddad till max, som den unghund hon är.

Ilse är numera en förståndig mogen hund. Hon har trappat ner en aning på farten, men sköter sina fåglar fint. Ett antal stora kullar och enstaka fåglar och par har hon hittat dessa första dagar.

Även Corinne har hittat fågel, stått och rest, men som den unghund hon är handlar det mycket om att "lösa koden" för hur fågelhantering på fjället ska gå till.  Liksom att lära sig att det finns gott om ren runtomkring. 

Det har varit ovanligt varma dagar i Funäsfjällen de senaste dagarna, så det blev en hel del bad i fjällsjöar och andra vattendrag (även lerpölar).

Efter en hel dag i värmen blir en ung hund ganska trött. Nu spar vi oss till fjällträningen i grupp som Renslingan anordnar för valpköpare med flera. Merel reser i morgon bitti tillsammans med husse till Nederländerna för att möta sin Jelle. Redan i våras fick de tillfälle att träffas utan att Merel löpte och de fungerade fantastiskt fint ihop. Nu hoppas vi att parningen går bra och att det blir ännu en fin kull med Merelvalpar i slutet av oktober!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)