Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Merels framgångar på fält

2014-11-12

Det är klart att vi visste hur duktig Merel är. Vi har ju jagat med henne, tränat och levt tillsammans dag och natt på alla möjliga platser och under olika omständigheter - hon är vår alldeles speciella jaktprinsessa, så är det bara. Men det kom ändå som lite av en överraskning hur lätt och snabbt det gick för henne att bli första drent någonsin att bli svensk jaktchampion och dessutom  andra drent i världen till jaktchampionat. Det började på jaktproven på  Gotland ...

Ilse visade snart att hon var skendräktig, mjölken sprutade och allt var tungt. Merel fick ta över huvudrollen - och som hon gjorde det! Större iver, snabbhet och jaktlust är svårt att föreställa sig - hela tiden med bibehållen kontakt. Inte bara domarna var lyriska.

Härligt då att ha fler verkligt duktiga drentar närvarande på proven! Här Aram van't Arrêt från Nederländerna som gjorde fin reklam för rasen. Innan han kom till Sverige hade han just fått CACIT på fältprov och blev därmed bästa drent på fält i Nederländerna 2014.

Totalt var det fem drentar närvarande på fyra dagars prov. Rasen har nog aldrig utmärkt sig så  på ett av weimaranerklubbens ordinarie prov.

Här spanar Merel ut mot fälten tillsammans med Arams ägare Peter.

Resultaten på Gotland blev utmärkta för både Merel och Aram. Aram fick två 1:a pris i EKL och behöver därmed bara godkänt i anlagsklass, viltspår, plus utställningsmerit för ett  championat. Vi väntar med spänning på det! Han är mycket duktig och väl värd ett jaktchampionat snart! Merel fick 1:a pris och 2:a pris i EKL, andra priset då hon gick som allra bäst, men tyvärr var det en extremt blåsig dag som gjorde fåglarna lätta. Hon fick, trots att hon skötte sig utmärkt, inte möjlighet att visa resning, därav andra priset, vilket domaren beklagade - hon gick för ett MYCKET högt fältpris.

Men bara en vecka senare fick hon ny chans. Vid första försöket på provet på Ervalla tog hon hem ett välförtjänt 1:a pris i EKL och blev därmed ... som sagt, jaktchampion. En fröjd att föra henne, en dröm helt enkelt, fart, fläkt, följsamhet och en fantastisk fågelfinnare. Flera fågeltagningar blev det, fågel fälld, perfekt apportering. Vad mer kan man önska sig? Vi är så stolta!

Och här är en bild för den uppmärksamme - innan vi gått ut med det- på Merels tilltänkte. Bästa drent på fält 2013, helbror till Aram som synts ovan, och son till enda andra drenten som är jaktchampion, då internationell sådan. Dessutom excellent på utställnig och ett mycket trevligt temperament. En parning med alldeles extra inriktning på jakt och som dessutom kan komma att bli mycket snarare än vi tänkt!

 

Tack Francis och Peter för de fem första bilderna i det här inlägget! Och än en gång stort grattis till Arams fina prestationer på Gotland! Dank je Francis en Peter voor de eerste vijf foto´s die we hierboven in gezet hebben! Nochmaals van Harte voor Arams mooie prestaties op Gotland!

 

Antal kommentarer: 3

2014-11-13 12:35:33 - Nina, nina-g-h@online.no

Gratulerer så mye med fantastiske resultater på prøver og med Merel's Svenske Jaktchampion tittel! Supre prestasjoner og bilder. Dere er en kilde til inspirasjon :-)(star)
Det er utrolig spennende å lese i bloggen deres :D
Helbror til ARAM ser flott ut - dette blir spennende (inlove)
Hilsen Nina og Wesley

2014-11-13 20:07:16 - Evis

Fantastiskt roligt och ett jättestort grattis! Bilderna förmedlar verkligen energi och arbetsvilja - en spännande parning blir det. :D

2014-11-14 20:21:48 - Peter

Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!! Super gedaan met zo'n jonge hond.(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)