Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Fjällträning och ripjaktspremiär

2017-08-29

Fjälljakten på ripa och skogsfågel har börjat, och helgen innan var det träning här på hundträningsområdena i Mittådalen. Flera drentar deltog och många av dessa var från Renslingan.

Unge Denzell, 10 månader gammal, var en frisk vivelvind av jaktlust och glädje över att få sträcka ut. Syster Donna var också med och visade samma vilja och iver, men tyvärr har vi inga bilder att visa här.

Halvsyster Chandra, nu drygt två år, imponerade också med vilja och sök.

Cornelis, "Marley", visade att han och matte Nina hade legat i, han hade ett imponerande sök och flera fina fågeltagningar som han skötte perfekt. Helgen efter startade de norskt skogsprov och gick till pris i öppen klass - som första drent i Norge.  Ett stort grattis till en duktig hund och ett duktigt ekipage!

Caprice, "Silva", är alltid en fröjd att se på fjäll. På sistone har hon verkligen mognat och jagar än mer klokt och målmedvetet, med god fart och reviering, alltid med bibehållen kontakt med matte Evis.

Till ripjaktspremiären for matte och Corinne upp på kalfjället och slog läger där. En alltid lika fantastisk upplevelse, med allt vad det innebär av väder, vind, enslighet och dagar av att bara vara ute i den härjedalska vildmarken.

Som vanligt gav Corinne allt vad hon hade. Riptillgången var inte den bästa, men hon hittad dem ändå.

Fågel fälls när hon gör allting rätt - står, reser och stannar - och det gjorde hon, vår lilla stjärna, gång på gång!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)