Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Första omgången valpar flyttar 

2018-07-05

Nu har den första omgången valpar flyttat till sina nya hem. Två av dem hade cirka 1000 km att resa och två cirka 600 km, men alla tog de den långa bilfärden med ro och kom fram till sina hem utan problem.

 

Först iväg var Emiel, "Ezio", som hämtades av husse Niklas och matte Eva från Ystad. Han blir nummer fyra i en flock om tre drentar och en korthårig vorsteh och kommer att ägna mycket tid åt jakt på de skånska fälten tillsammans med dem.

 

Samma dag hämtades Esther, "Essie", av matte Emmy och reste till sitt hem på Värmdö utanför Stockholm, där även hon blir en del av en stor flock: två glada boxertanter och fyra katter. Träning, jaktprov och utställning står på schemat. Men just nu mest lek och bus med sitt nya gäng!

 

Några dagar senare lämnade Edvin oss tillsammans med husse Gustaf och matte Cia. Resan gick mot gården i Östergötland med mycket skog och vatten och gott om vilt för Edvins framtida jakt. Han kommer att dela sin tid mellan gården och Täby utanför Stockholm.

 

Därefter reste Enzo mot Kiruna tillsammans med matte Fanny och husse Joakim. Där blir det fjällturer och mycket uteliv, förutom träning, fjäll- och skogsjakt.

Vi önskar er alla lycka till. Det ska bli spännande att följa vad som händer med var och en!

 

I veckan hade vi också besök av Evas husse Henk och matte Janneke som rest hela vägen från Nederländerna för att spendera tid med sin efterlängtade tjej.

De hade fina dagar tillsammans med Eva, men enligt gällande regler måste de nu vänta tills hon blivit 15 veckor innan de kan ta med henne hem till Nederländerna. Där väntar jakt och jaktträning och prov tillsammans med husse som har lång erfarenhet av drent.

 

Samma sak är nu klar för Elmer: Ett aktivt jagande hem i Nederländerna hos en verklig drentkännare!

 

Och sist, men inte minst, Elliot, som vi beslutat kommer att stanna hos oss! En guldklimp och en blivande stjärna, precis som alla hans syskon. Vi är mycket mycket stolta över denna kull!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)